Showteam

Nieuw: Mini Poms!

Dinsdagavond tussen 18.15 en 18.45 uur. Bij Mini Poms willen we kinderen vanaf 4 jaar spelenderwijs vertrouwd maken met ritme, bewegen op muziek en het dansen met pompons. Dit ter voorbereiding op het majorette en twirlen binnen het Showteam. Aanmelden kan nu via showteam@liora.nl. Bij voldoende deelnemers gaan we van start.

 

Informatie showteam

Word jij blij van muziek, bewegen, dansen en houd je van een uitdaging? Dan pas je perfect bij het majorette -en twirlteam van Liora.

Bij het Showteam wordt zowel het onderdeel majorette als (rhythmic) twirlen beoefend. Het zijn beide activiteiten waarbij de baton (of een ander attribuut) wordt gecombineerd met dans en een juiste lichaamshouding/beweging. Het showteam is niet alleen te zien als zij voor de Marchingband lopen, maar ook tijdens wedstrijden, diverse optredens en shows.

Tijdens de wedstrijden doen de leden mee als solist, duo of ensemble en in teamverband. Hierbij zijn al veel prijzen gewonnen. Verder presenteert het team zich bij optredens zowel in De Lier als daarbuiten en natuurlijk tijdens het jaarlijkse donateursconcert van de vereniging.

Iedere dinsdagavond -met uitzondering van de schoolvakanties- wordt er getraind. In het zomerseizoen van april t/m oktober, vindt de training plaats in Sporthal Vreeloo (Veilingweg 16, De Lier) en in het winterseizoen, van november t/m maart, in de gymzaal aan het Achterlaantje 10 (ingang Berkenlaan, De Lier). De trainingen worden gegeven door instructrice Otti Blok.

 

Trainingstijden:

Majorette en twirlen - 6 tot 12 jaar: 18:30 - 19:30 uur

Majorette en twirlen - vanaf 12 jaar: 19:00 - 20:00 uur 

 

Open training

Elke eerste dinsdagavond van de maand organiseren we een open training, waaraan je vrijblijvend mee kunt doen. Kom een keertje kijken en maak kennis met het showteam. Neem gerust een vriend, vriendin en/of je ouders mee. Ook bieden wij de mogelijkheid om een maand gratis mee te trainen om te zien of de sport echt iets voor jou is!

 

Informatie en lidmaatschap

Voor meer informatie om lid te worden van het showteam kunt u contact opnemen met Anja Hulscher via showteam@liora.nl

.Volg ons via Facebook of ga voor meer foto's naar ons fotoalbum.

 

Kosten

De contributie bedraagt €62,- per kwartaal. Voor de Mini Poms is dat € 42,50 per kwartaal. De eerste maand zien we als proefmaand en deze is gratis. De contributie is all-in. Dit betekent dat de volgende kosten inbegrepen zijn:

  • Baton om mee te trainen en waarmee je ook thuis kunt oefenen
  • Schoentjes, een trainingspak en een outfit voor de optredens
  • Deelname aan wedstrijden in groepsverband en (optioneel) één solo wedstrijd per jaar.
    Let op: omdat we een teamsport zijn is de kleding voor solo-wedstrijden wel voor eigen rekening.
  • Wekelijkse training
  • De eigen bijdrage aan de overkoepelende organisatie
  • Deelname aan verschillende leuke optredens
  • Een jaarlijks uitje of activiteit waarbij we iets leuks doen met alle jeugdleden van Liora.

Kleine uitgaven (de aanschaf van een panty of -zo nodig- haaraccessoires) zijn niet in de contributie inbegrepen.

 

Twirlen

Twirlen is een showsport waarbij je gebruik maakt van een baton (ook wel stok genoemd). Je gebruikt de baton tijdens dans- en andere ritmische bewegingen op verschillende soorten muziek en laat dit zien tijdens optredens, shows of wedstrijden (in teamverband of als solist). Twirlen is uitdagend om te doen en leuk om te zien.

Majorette

Als majorette loop je met het team voor de Marchingband. Op het ritme van de muziek worden straatshows opgevoerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een baton of van een pompons. Het is een leuke manier om als team naar buiten te treden en het geeft kleur aan verschillende evenementen in De Lier en daarbuiten.