Jeugdorkest

Het jeugdorkest wordt gevormd door de jeugdleden van Liora die muziekles volgen. Na drie maanden les te hebben gehad,  mag een leerling meespelen in het jeugdorkest. Hier leert hij/zij samen te spelen en tegelijkertijd te letten op de dirigent. Tevens leer je de vele muziektermen kennen en gebruiken tijdens het spelen.

 

Om de week op maandagavond repeteert het jeugdorkest van 18.30 uur tot 19.15 uur in De Rank. De dirigent van het harmonie-orkest: Wenceslaus Scheepmaker, studeert met de leerlingen verschillende muziekstukken in.

 

Voor meer informatie over het jeugdorkest kunt u contact opnemen met Marjolein De Beus via leerlingen@liora.nl.

 

Een van de hoogtepunten van het Liora-jaar is de MPV-Dag. Van oorsprong is de MPV-Dag een dag ter nagedachtenis aan oud-voorzitter M.P. Vellekoop. Op deze dag is jong en oud de hele dag met elkaar in de weer bij tal van activiteiten. Na het overlijden van onze oud- en ere-voorzitter Matthijs Pieter Vreugdenhil in 2006 is besloten om de MPV-Dag een tweede invulling te geven. Het toeval wil dat beide oudvoorzitters dezelfde initialen hebben. Met ingang van 2007 wordt de MPV-Dag dan ook gehouden op de zaterdag rond de geboortedag van M.P. Vreugdenhil, 16 januari. 

Met dank aan de stichting Vrienden van Liora kunnen we ter nagedachtenis aan de beide oud-voorzitters, ieder jaar weer een geweldige dag voor de jeugd en de hele vereniging organiseren.

En het moet gezegd: de MPV-Dag is een van de gezelligste verenigingsdagen van het jaar.