Informatie

Muziekvereniging Liora bestond in 2015 100 jaar! Wij zijn een actieve vereniging die uit verschillende afdelingen bestaat. De harmonie, het jeugdorkest, de marchingband, de majorettes, boerenkapel de LeeTheepels en Slagwerkgroep Westland.

U komt Muziekvereniging Liora regelmatig tegen. In de Rank, in de Domkerk, op straat met carnaval, de Unicefloop, de 4 daagse in Naaldwijk, tijdens hardloopwedstrijden en ook buiten de landsgrenzen is Liora geen onbekende verschijning. De jeugd heeft bij Liora de toekomst, zij kunnen binnen de vereniging een instrument leren bespelen, of met een baton te leren dansen. Al vrij snel kunnen de leerlingen plaatsnemen in (bijvoorbeeld) het jeugdorkest om samen muziek te maken. Ieder jaar vindt er een speciale dag voor de jeugd plaats, de MPV dag. Na het behalen van het A-diploma mag de jeugd plaats nemen in het harmonie orkest en/of bij de marchingband. Als majorette lid, loop je met de marchingband op straat en kun je deel gaan nemen aan wedstrijden.

MPV-dag

Een van de hoogtepunten van het Liora-jaar is de MPV-Dag. Van oorsprong is de MPV-Dag een dag ter nagedachtenis aan oud-voorzitter M.P. Vellekoop. Bij zijn overlijden liet hij een bedrag na aan de vereniging, met de bedoeling daar jaarlijks een activiteit voor met name de jeugd mee te organiseren. Dat werd de MPV-Dag. Op deze dag is jong en oud de hele dag met elkaar in de weer bij tal van activiteiten, waarbij de muziek het slotakkoord vormt, met de MPV-Mars als traditioneel hoogtepunt.

Na het overlijden van onze oud- en ere-voorzitter Matthijs Pieter Vreugdenhil in 2006 is besloten om de MPV-Dag een tweede invulling te geven. Het toeval wil dat beide oudvoorzitters dezelfde initialen hebben. Met ingang van 2007 wordt de MPV-Dag dan ook gehouden op de zaterdag rond de geboortedag van M.P. Vreugdenhil, 16 januari. 

Met dank aan de stichting Vrienden van Liora kunnen we ter nagedachtenis aan de beide oud-voorzitters, ieder jaar weer een geweldige dag voor de jeugd en de hele vereniging organiseren.

En het moet gezegd: de MPV-Dag is een van de gezelligste verenigingsdagen van het jaar.

Agenda