Klarinet of saxofoon bespelen leer je bij Bruno

Bruno Alonso Iglesias is een Spaanse saxofonist die momenteel in Nederland woont. Hij wordt vaak beschreven als een 'veelzijdige en smaakvolle' muzikant en zijn geluid als 'warm en kleurrijk'. Hij is altijd op zoek geweest naar nieuwe muziek en manieren om de mogelijkheden van zijn instrument uit te breiden. Dit heeft hem ertoe gebracht om een breed bereik aan muziekstijlen te uitvoeren en omarmen: van (eigen) transcripties van barok- en romantische muziek tot hedendaagse stukken. Hij heeft daarom meerdere opmerkelijke composities gepremièred, maar hij verwaarloost het traditionele saxofoonrepertoire ook niet. 

Bruno behaalde in 2020 zijn Bachelor of Music als student van Adreas van Zoelen aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daar volgt hij momenteel de Master of Music opleiding. 

Tegelijkertijd is hij een actieve solist en kamermuziekspeler en een bijzonder ervaren orkestmusicus. Op dit gebied zette hij zijn eerste stappen in Spanje door de hand van het Saxofoon Orkest van Redondela (OSR) en sindsdien speelt hij als solist, neemt hij albums op en toert hij door heel Europa met blaas-, fanfare- en symfonieorkesten. 

Hij is ook gepassioneerd door muziekeducatie, heeft jazz gestudeerd en uitgevoerd, en heeft actief masterclasses gevolgd van musici zoals Jean Pennings, Martien Maas, Harry White, Ryo Noda, Claude Delangle, Arno Bosrnkamp, Sander Teepen, het Ràscher Saxophone Quartet en het Berlage Saxofoonkwartet. 

Agenda

 • 11 okt

  Modeshow Ben's Fashion

 • 04 nov

  Najaarsconcert

 • 18 nov

  Sinterklaasintocht De Lier

 • 25 nov

  Sinterklaasintocht Maasdijk

 • 08 dec

  Winterwonderland

 • 20 jan

  MPV dag (ovb)

 • 06 apr

  Donateursuitvoering