Liora's Maestro!

Veel positieve reacties heeft Liora gekregen na Liora's Maestro in een volle Domkerk op zaterdag 25 januari. Niet alleen vanuit het publiek; ook de kandidaten die op de bok mochten staan en de leden van het harmonieorkest zelf hebben een hele leuke avond beleefd.

Maghen Hilgersum heeft, samen met het orkest onder leiding van dirigent Wenceslaus Scheepmaker, de avond mogen openen met het nummer Habanera. Hierna verliet de dirigent het podium om plaats te maken voor de negen Westlandse kandidaten die zenuwachtig hun beurt afwachtten in de kerkbanken.

Monique Bruggeman beet het spits af met Hava Nagila, een stuk met veel tempowisselingen. Ze sloeg zich er goed doorheen. Hierna volgden, de een met meer overtuiging dan de ander, Prins Christiannemer, Nico van der Marel, Lisette de Bruijn, DJ Bombastic, Marjoke Koene, Pieter Hoogerbrugge, René Beukers en Roy van der Sar.

De vierkoppige jury had er een mooie klus aan hun vakkundige kritiek en punten te geven aan de kandidaten. Helaas had niet iedereen voldoende punten voor een plaats in de finale op 4 april.
De 4 overgebleven kandidaten DJ Bombastic, Marjoke Koene, Lisette de Bruijn en Monique Bruggeman zijn zich onder leiding van een ervaren dirigent aan het voorbereiden op hun proeve van bekwaamheid. Zij krijgen het zwaar 4 april! Ze moeten die avond maar liefst 3 keer de dirigentenbok beklimmen en hun baton laten zwieren om het harmonieorkest van Liora en het publiek een fantastische avond te bezorgen. Ze krijgen een nummer uit het klassieke repertoire, een Nederlands nummer en een stuk met zang van Maghen Hilgersum.

Toegangskaarten zijn zeer binnenkort verkrijgbaar voor 10 euro bij Ben's Fashion, Hoofdstraat 49a in De Lier.

Agenda