Liora in Duitsland

Liora in Duitsland

Op 28 februari heeft de Marching Band van Liora, samen met de majorettes en aangevuld met majorettes van De Glazen Stad,  deelgenomen aan de Carnavalsoptocht in Mönchengladbach. In Duitsland heet dat de ‘Veilchendienstagszug’. de dag begon met wat technische problemen met de bussen. In de eerste werkte de ventilator om de voorruit te ontwasemen niet; in de bus die we vervolgens kregen waren alleen de vierde en hogere versnelling beschikbaar, dus moest veelvuldig met een slippende koppeling worden opgetrokken. We hebben zelfs bij Den Bosch enige tijd de bus op de vluchtstrook moeten parkeren door een haperende motor. Ondanks het ongemak bleef de sfeer er prima in en kwamen we rond half een in Mönchengladbach aan. De Polizei wilde ons niet direct doorlaten vanwege alle veilgheidsprotocollen, maar na een telefoontje met de organisatie konden we toch onder politiebegeleiding verder naar de sporthal waar we ons klaar konden maken voor het vertrek. Het was indrukwekkend om te zien welke veiligheidsmaatregelen waren genomen in de stad. We mochten als zesde muziekvereniging starten aan de optocht. Op Youtube staat inmiddels een reportage van de optocht, te vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=o1Wqolyy-Oo Het hele verslag duurt ruim twee uur, maar Liora kun je vinden vanaf minuut 16 in de reportage. Volgens de lokale media waren er ca. 300.000 tot 350.000 mensen langs de kant te vinden, dus ook dit jaar heeft Liora weer voldoende aandacht gekregen in Duitsland. Om vijf uur konden we, moe maar voldaan, weer terug richting De Lier. Inmiddels was het hard gaan regenen, en hebben de laatste bands de finish ook niet droog gehaald. Uiteraard werd op de terugweg traditioneel een bezoek gebracht aan ‘ Restaurant de Gouden Bogen’ en kwamen we om half tien weer aan in een regenachtig De Lier.

Agenda