Marchingband

Een belangrijk en levendig onderdeel van muziekvereniging Liora is de Marchingband. In 1995 is men bij Liora van start gegaan met de Marchingband. Daarvoor werden buiten optredens verzorgd door de drumfanfare. De vernieuwing werd doorgevoerd vanwege het feit dat de traditionele fanfare niet meer bevredigend werkte en zelfs een beetje als saai ervaren werd. Als Marchingband is hierin verandering gekomen door de aanschaf van nieuwe uniformen en het spelen van nieuwe, populaire muziek afgewisseld met de leuke, oude muziekstukken die nog uit het repertoire van de drumfanfare afkomstig waren. Ook is men begonnen met instructie op het gebied van lopen als een Marchingband door het instuderen van showelementen, die op te voeren zijn gedurende optredens. Zo zijn er ook al diverse shows ingestudeerd voor verschillende festivals en taptoes.

De Marchingband van Liora bestaat uit 30 tot 40 personen verspreid over verschillende instrumentensecties, waarbij een duidelijk onderscheid te maken valt tussen het slagwerk en de blazers sectie. Het slagwerk wordt tegenwoordig gedaan door onze Slagwerkgroep Westland en meestal worden de optredens gezamelijk gedaan met de majorettes. Gemoedelijkheid en gezelligheid zijn normen die bij de Marchingband van Liora duidelijk voorop staan. Het moet namelijk wel leuk blijven om te musiceren.

De muziekrepetities van de Marchingband vinden regelmatig (niet wekelijks) plaats op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.15 uur in verenigingsgebouw "De Ark" in De Lier. De instructie is in handen van Wenceslaus Scheepmaker. Ook zijn er af en toe looprepetities voor het instuderen van Shows en het bijschaven van de Marchingband "looptechnieken".

Voor meer informatie over de Marchingband kunt u contact opnemen met Bryan de Nijs via marchingband@liora.nl.