Dirigent muziekvereniging Liora slaat door

Dirigent muziekvereniging Liora slaat door

Sinds mei kon er bij Liora gelukkig weer voorzichtig aan gestart worden met samen muziek maken. Dirigent Wenceslaus Scheepmaker heeft inmiddels het ritme van het slaan van de maten weer helemaal te pakken en durft het stokje binnenkort weer over te dragen. We gaan verder waar we begin vorig jaar gebleven waren: op zoek naar Liora’s Maestro!

Misschien bent u 25 januari 2020 al bij de voorronde geweest van deze zoektocht. Nu volgt dan eindelijk de finale en wel op zaterdag 6 november 2021! Wie van de vier finalisten (Marjoke Koene, Lisette van der Does, DJ Bombastic of Monique Bruggeman) mag deze felbegeerde titel in ontvangst nemen?

De finalisten zijn zich onder leiding van een ervaren dirigent aan het voorbereiden op hun proeve van bekwaamheid die zij tijdens de finale zullen afleggen, zodat zij op 6 november als een echte Maestro op de bok kunnen stappen. Iedere finalist zal drie muziekstukken dirigeren, variërend van lichte orkestmuziek tot Hollandse hits. Één van de drie stukken zal ook steeds een nummer zijn met zangeres Maghen Hilgersum. Vooral dit zangstuk zal het nodige van de kandidaten vergen. Allereerst moeten zij het orkest in goede banen leiden, maar de soliste moet ook nog eens volledig tot haar recht komen. In de aanloop naar deze finale zal vanaf 29 oktober 4 weekenden lang een aflevering over Liora’s Maestro te zien zijn op de WOS. In deze afleveringen kijkt u terug naar de halve finale en maakt u kennis met onze Maestro-kandidaten.

Ook benieuwd naar wie de titel ‘Liora’s Maestro’ op 6 november zal ontvangen? Reserveer nu uw toegangskaarten á €10,00 bij Ben’s Fashion, Hoofdstraat 49a in De Lier. Vanwege de onzekerheid over eventuele extra maatregelen na dinsdag 2 novermber noteren we op dit moment naam en adres van geïnteresseerden, die uiteraard bij groen licht zo snel mogelijk omgezet kunnen worden in kaarten. De deuren van de Domkerk gaan 6 november om 19.00 uur open. Om 20.00 uur gaan we van start. Als u al in het bezit bent van toegangskaarten uit 2020 dan vragen wij u deze om te ruilen.

Door de huidig geldende coronamaatregelen kan Liora iedereen die de kerk inkomt alleen toelaten met een geldende coronapas of papieren bewijs van vaccinatie met qr-code samen met een identiteitsbewijs. Mocht u hier vragen over hebben, kijk dan op de website www.coronacheck.nl .

 

 

Agenda

 • 11 okt

  Modeshow Ben's Fashion

 • 04 nov

  Najaarsconcert

 • 18 nov

  Sinterklaasintocht De Lier

 • 25 nov

  Sinterklaasintocht Maasdijk

 • 08 dec

  Winterwonderland

 • 20 jan

  MPV dag (ovb)

 • 06 apr

  Donateursuitvoering