Harmonie Liora en Barbers&Bishops bundelen krachten tijdens concert

Harmonie Liora en Barbers&Bishops bundelen krachten tijdens concert

Zaterdag 6 april vindt er een bijzonder concert plaats in de Domkerk in De Lier. Bijna alle muziekliefhebbers kunnen die avond aan hun trekken komen. Zowel muziek als zang worden deze avond in een afwisselend programma ten gehore gebracht.

Barbers&Bishops is een 9 man sterk a-capella koor, afkomstig uit Haarlem. Zij staan aan de vooravond van een uitgegreide toernee door Georgië

Het Haarlems zangerscollectief Barbers & Bishops kenmerkt zich door een unieke combinatie van gelijke stemmen – variërend van diepe bassen tot hoge alten – en een ongekend grote afwisseling in repertoire. In het repertoire zijn alle denkbare muziekstijlen vertegenwoordigd. Zo wordt met groot gemak middeleeuwse muziek afgewisseld met moderne klanken. Hun repertoire bestrijkt maar liefst 7 eeuwen.

Dat de Barbers & Bishops zich – met het tweeledige repertoire – op een poppodium net zo thuis voelen als op een kathedraal priesterkoor mag dan ook geen verwondering wekken. Barbers & Bishops treedt op zonder dirigent. De pers over Barbers&Bishops:

“een ensemble dat internationaal in kerken, kroegen,

concertzalen en op poppodia zijn sporen verdiend heeft.”

Het programma van de harmonie van Liora bestrijkt ogenschijnlijk iets minder dan 7 eeuwen, maar dat lijkt maar zo. Uit vervlogen tijden wordt Tarantella uit La Danza van Rossini gespeeld. Een van de ander uit te voeren werken is The Transit of Venus. Dit stuk gaat over een zogenaamde Venusovergang. De planeet Venus staat dan tussen de aarde en de zon in. De laatste keer dat dit eeuwigdurende verschijnsel voorkwam was in 2012. De volgende keer dat dit staat te gebeuren is pas op 11 december 2117, dus hoogstwaarschijnlijk gaan wij dit niet meer meemaken. Om toch enigszins de Venusovergang te “beleven” is hierover een compositie gemaakt die Liora ten gehore zal brengen. Verder staat er Ierse muziek op het programma.

De Domkerk opent op zaterdag 6 april om 19.30 uur zijn deuren en het unieke dubbelconcert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Agenda