Harmonie Liora op Concours

Harmonie Liora op Concours

Zaterdag 11 november is het harmonieorkest van Liora afgereisd naar Zaandam. In het Zaantheater vond namelijk een concertconcours plaats, waar het orkest al lang naartoe had gewerkt.

Na een busreis van een uur langs Schiphol en door Amsterdam, kwam het orkest aan bij het Zaantheater. Terwijl Niels, de buschauffeur, de bus parkeerde, sjouwden de orkestleden hun instrumenten en het slagwerk het theater in. Daar werden zij naar hun kleedkamer geleid, die toch iets te klein bleek te zijn voor ongeveer 60 orkestleden. Na hutje mutje de instrumenten te hebben uitgepakt en natuurlijk een kop koffie te hebben gedronken, was het tijd om te gaan inspelen. Toen dit gebeurd was, werd het eindelijk tijd voor het grote moment: Liora mocht het grote podium op.

Als laatste orkest voor de prijsuitreiking begonnen ze met het inspeelstuk ‘The Red Pennant’ en het eerste beoordeelde stuk ‘Tintin: Prisoners of the Sun’. Nadat de jury zijn commentaar had opgeschreven, speelde Liora als derde en laatste beoordeelde stuk ‘Pilatus: Mountain of Dragons’. Daarna, terwijl de jury de beoordeling afmaakte, speelde Liora in de tussentijd het vrolijke ‘Always look on the bright side of life’ en Crazy little thing called love’, om het toestromende publiek voor de prijsuitrijking te entertainen. Toen de laatste noot was weggestorven, was het tijd voor de prijsuitreiking, waarbij Liora maarliefst 73 punten gemiddeld scoorde, en daarbij de tweede plaats in de macht sleepte!

Na dit mooie resultaat vertrok het orkest weer naar de erg kleine kleedkamer om zich klaar te maken om terug te keren naar De Lier. Na een, afgezien van een beetje file, vlekkeloze busreis kwam het orkest aan bij ’t Centrum, waar een heerlijk buffet op hen te wachten stond. Zo kwam de gezellige dag tot een geslaagd einde, waarbij niemand met honger naar huis toe ging!

Dit stukje is geschreven door Michelle van Winden die dwarsfluit speelt in het orkest.

Agenda