Jeugdorkest

Het jeugdorkest wordt gevormd door de jeugdleden van Liora die muziekles volgen. Na drie maanden les te hebben gehad, mag een leerling meespelen in het jeugdorkest. Hier leert hij/zij samen te spelen en tegelijkertijd te letten op de dirigent. Tevens leer je de vele muziektermen kennen en gebruiken tijdens het spelen. Leerlingen die net begonnen zijn op een instrument en al blokfluit kunnen spelen, mogen ook meespelen in het jeugdorkest.

Op maandagavond repeteert het jeugdorkest van 18.30 uur tot 19.15 uur in De Rank. De dirigent van het harmonie-orkest: Wenceslaus Scheepmaker, studeert met de leerlingen verschillende muziekstukken in.

Het jeugdorkest speelt mee tijdens de jaarlijkse donateursuitvoering. Tevens neemt zij regelmatig deel aan concerten voor de jeugd binnen de gemeente Westland die georganiseerd worden door de WFM (= Westlandse Federatie voor Muziek). Daarnaast neemt het jeugdorkest ook deel aan de zelf georganiseerde optredens bijvoorbeeld in de Hoofdstraat of verzorgingshuis de Triangel.

Bovendien worden ook diverse andere activiteiten georganiseerd door de vereniging. Zo kennen we de jaarlijkse MPV-dag, waarbij leerlingen o.l.v. onze dirigenten / instructeurs en de jongste groepen majorettes eenmaal per jaar een gezamenlijk optreden verzorgen. Ook worden minder of niet muzikale activiteiten georganiseerd om het contact tussen de leden te stimuleren.

Voor meer informatie over het jeugdorkest kunt u contact opnemen met Marjolein De Beus via leerlingen@liora.nl.