Leerlingen

Zoals voor elke vereniging, is ook voor Liora de jeugd belangrijk. Wij doen er zoveel mogelijk aan om het voor de jeugd gezellig te maken binnen onze vereniging. Allereerst draait het natuurlijk om muziek maken. De vereniging wil de muziekopleiding van de jeugd graag verzorgen met als uitgangspunt dat de leerlingen volwaardig meespelende leden worden van Liora.

Lid zijn van Liora is niet alleen muziek maken, maar ook gezellige activiteiten ondernemen met elkaar. Een voorbeeld hiervan is een gezellige middag bowlen of eten met elkaar.

De muzieklessen zijn in de vorm van privélessen die een half uur duren. Hierin leert de leraar je het gekozen instrument te bespelen. Na drie maanden lessen kun je al meespelen in het jeugdorkest. Hierdoor leer je samen te spelen en tegelijkertijd te letten op de dirigent. Tevens leer je de vele muziektermen kennen en gebruiken tijdens het spelen.

Het serieuze werk hoort er natuurlijk ook bij. Na een paar jaar les te hebben gehad op een instrument, mag je examen gaan doen. Je hebt de muziekexamens A, B, C en D. Als je je A examen hebt gehaald, mag je meespelen in het harmonieorkest en de marchingband. De examens bestaan uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Je krijgt een theorieboek wanneer je in het jeugdorkest gaat spelen. Samen met je muziekleraar zul je dit boek beetje bij beetje doornemen. Ook zul je een aantal theorielessen krijgen van Theo Hartman. Het praktijkgedeelte oefen je samen met je eigen leraar. Er zijn verschillende leraren die les geven bij Liora:

  • Theo Hartman: blaasinstrumenten (trompet, bariton, hoorn, trombone)
  • Nicolien van Deursen: dwarfluit
  • Celia Swarts: Klarinet en saxofoon
  • Roel Eijgermans: Slagwerk (drums, percussie e.a.)

Meer informatie over lessen, instrumentkeuze, examens etc. kunt u vinden op onze pagina over de muziek opleiding.

Heb je de informatie op deze website gelezen en ben je ge√Įnteresseerd in de vereniging, dan kun je contact opnemen met leerlingen@liora.nl. Ook voor andere vragen over muzieklessen of het bespelen van een instrument kun je mailen. Natuurlijk ben je ook altijd welkom om een keer mee te kijken tijdens een repetitie van het jeugdorkest op maandagavond in De Rank.